Els Banys Àrabs organitza visites guiades dins les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya

26 September 2014 at 7:42

En motiu de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya els Banys Àrabs de Girona organitzen unes visites guiades per les seves instal·lacions. Seran demà dissabte 27 i diumenge 28 a les 12:30h. El punt de trobada tindrà lloc al Carrer de la Força, 27.

Avui comencen les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya i s’allargaran fins el diumenge dia 28 de setembre. Així doncs, a partir d’avui i durant tres dies els jaciments, monuments i altres recursos patrimonials obren les portes i organitzen un gran ventall d’activitats per conèixer millor el patrimoni del país que ens envolta. En total hi participen 220 pobles de Catalunya amb prop de 400 activitats. I Girona no hi falta! Per aquest motiu, els Banys Àrabs de Girona i juntament amb d’altres jaciments i monuments de la ciutat obren les portes al públic.

En total la ciutat de Girona acull 7 activitats:

Jornada de Portes Obertes al Museu d’Història de Girona (Pàgina 163). Els dies 27 i 28 de 10.30 a 18.30h.

Passeig per la història de Sant Pere de Galligants. ‘Pare Abaat, hi ha pelegrins!’ (Pàgina 162). El dia 28 a les 12h al Monestir de Sant Pere de Galligants, carrer Santa Llúcia, 8.

Actuació musical “Els orígens de la cobla”. (Pàgina 161). El dia 28 a les 12.30h a la Sala d’Exposicions Museu  Història de Girona, Placeta de l’Institut Vell, 1.

Presentació de les noves sales estables del Museu d’Història de Girona. (Pàgina 165). Els dies 27 i 28, de 10.30 a 18.30h al Museu d’Història de Girona, C. de la Força, 27.

Patrimoni, ciutat, música i arqueologia al Museu d’Història dels Jueus. (Pàgina 166). ACTIVITAT PLACES LIMITADES. CAL RESERVA PRÈVIA. El dia 27,  a les 21 h concert; el dia dia 28, de 10 a 14 h portes obertes i a les 12:30h visita. Museu d’Història dels Jueus, Centre Bonastruc ça Porta; C. de la Força, 8. Telèfon: 972 21 67 61.

Visita al taller de restauració del Md’A. (Pàgina 167) El dia 27, a les 12h. Museu d’Art de Girona, Pujada de la Catedral, 12.

Tots els països consideren que el patrimoni representa la seva cultura i la seva història d’una forma privilegiada. Tant és així, que sovint aquest patrimoni és un símbol de la identitat dels pobles. El patrimoni expressa, en qualsevol cas, la riquesa cultural col·lectiva i comuna, i és un factor de coneixença mútua i d’entesa entre les nacions. Les Jornades Europees del Patrimoni van ser creades per acostar la ciutadania europea a aquest tresor col·lectiu, tant a la seva realitat més local, com a aquesta dimensió continental, no menys certa ni de menys interès. Un any més, Catalunya es farà ressò d’aquesta iniciativa en un cap de setmana ple de tota mena d’activitats gratuïtes amb una clara finalitat: descobrir aquest llegat excepcional que és el patrimoni cultural i gaudir-ne.

Amb la creació enguany de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, aquest compromís continua i ho fa amb l’esperit d’augmentar el compromís amb Europa i amb una clara voluntat d’implicar-hi nous actors i crear a partir de l’any vinent noves activitats.
El Departament de Cultura, a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, impulsa aquest esdeveniment comptant amb la col·laboració i complicitat dels municipis d’arreu del país.
Lloc web Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya.